Nejčtenější příspěvky

pondělí 13. července 2015

Vodácké šílenství

Nejprve pozdravím všechny odvážlivce, kteří se rozhodli přečíst můj článek. No a aby to bylo stylově a odpovídajíc nadpisu tak to lze jedině po vodácku. Takže ahoooj přátelé! A o čem, že to tedy budu psát? No možná hned ze začátku zklamu, ale podrobný report o českých řekách to nebude.  Podíváme se až na dno, ale ne na dno řeky nýbrž na dno mé vodácké kosmetické taštičky. Cože vodák a kosmetická taštička? Proč? Ano opravdu ráda jezdím na vodu, ale taky mám nutkavé potřeby plácat na sebe tuny vylepšovátek a nebo je s sebou alespoň vozit, kdyby náhodou. Tak nejprve začneme seznamem věcí, o kterých jsem si naivně myslela, že je stoprocentně potřebuju mít s sebou v barelu a na vodě bez nich nepřežiju. Taky vám prozradím jedno tajemství. Využila jsem jich sotva polovinu, ale pssst. Tahle situace se opakuje rok co rok, ale sranda musí být. Tak už k věci, respektive k seznamu. A jelikož by z tohoto následně vznikl článek dlouhý jako román, přiložím raději jen fotografii.

 Tak jsme se zasmáli a můžeme přejít k jádru věci. Nuže tedy, první rada, kterou by si měla každá správná vodačka zapamatovat zní: Repelent ber, voňavku nech doma.  Jo opravdu, komáry totiž velice láká sladká omamná vůně vašeho parfému. Potvrzeno a vyzkoušeno vlastní kůží.

Na všechny super korektivní séra a super krémy se taky můžete vykašlat. Pokud si postavíte stan na kamenech či jiných nerovnostech stejně ráno budete vypadat jako šarpej nebo jako po pořádné pařbě a séra to už nezachrání. Takže asi tak. Stačí vám jeden obyčejný krém. A ze specialit raději přibalte gel proti štípancům.

Jo holky mají být ozdobou vždy a všude ale věřte, že líčení na vodu netřeba. Ušetříte si totiž spoustu nervů. Hned po ránu nebudete muset poslouchat vtipné řeči vašich chlapců. Známe všechny. Pak se též nebudete muset rozčilovat až vás někdo chytře shodí do vody. Pochopitelně kvůli osvěžení a starosti o vaše zdraví poněvadž přehřátí to není nic dobrého. No a nebo se o to postará jez. Pak se taky může stát, že vám všichni vaši miláčkové uplavou. Takže ty nejoblíbenější kousky nechte raději doma. Sluneční brýle berte, ty zamaskují vše. J Balzám na rty a kvalitní voděodolnou řasenku taky, ať nevypadnete ze cviku. J

Výbavu do sprchy doporučuji též zredukovat, protože i tady čeká nástraha. Nezapomínejte totiž, že vodácké kempy buď nemají  žádné sprchy a nebo mívají tuze chytré sprchy na žetonky. Tady je pak zásadní poměr mezi vámi nakoupenými žetonky a vámi zvoleným počtem kosmetických produktů, jež hodláte použít. Bývá to dost fofr, než nastavíte vhodnou teplotu vody váš čas, respektive objem vody určený na sprchování je hnedle pomálu u konce. Pak se vám taky může stát, že ještě namydlená poletíte do kiosku nakoupit další žetony, popřípadě se budete dooplachovat u koryta, kde ostatní vodáci myjí zadělané ešusy.

Smrt číhá všude, každý vodák musí být obezřetný a zbytečně neriskovat. Já letos zariskovala. Zavřela jsem svůj oblíbený stipple brush do barelu, chudák se přehřál (nikdo ho neochlazoval) a ztratil z toho polovinu srsti/štětin. To se hopem dostáváme k další radě, která zní: pádlo ber, štětec nech doma.     A nebo ještě lépe: používej ochranné pomůcky, dodržuj pitný režim a mysli na své zdraví ať nedopadneš jak tenhle nešťastný bezchlupý štětec.

Tak Ahooj
P.S. Jestli toužíte po dalších supr čupr radách, bez kterých se neobejdete tak napiště do komentářů a já vám je povím J


A co by mi teda doopravdy stačilo? No být tak správným trempem, měla bych toho asi ještě méně. Jenže to nejsem. Tak jakou skladbu bude mít moje taštička příště, pokud se tedy konečně poučím? J

Ryor aktivní krém SPF 30
Yves Rocher dezinfekční gel na ruce
Šampon Timotei (miniatura)
Antiperspirant Lady Speed Stick
Krém na ruce Mixa
Suchý šampon Frottee (můj oblíbený záchrance, mám už několikáté balení a můžu vřele doporučit)
Sprchový gel Fa Magic Oil s vůní růžového jasmínu (supeeer sprcháč)
Ústní voda Listerine, bělící pasta Signal (nic moc), kartáček Curaprox (nejlepší, miluju je)
Balzám na rty Carmex
Repelent Diffusil (bez něj to na vodě nejde a obzvláště pak na Lužnici :-D)
Opalovací krém Dermacol SPF 20 (krásně voní a hlavně nelepí)
Odličovací ubrousky Iseree (nijak mě nenadchly, ale svůj účel splnily)
Vlhčené ubrousky Caterine
Řasenka Miss Sporty The Miaoww Look
Rozjasaňovač MeMeMe Beat the Blues, odstín Oyster Gold
Gel na obočí Catrice


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. :-)